Метрото ще има три нови спирки между “Витоша и “Студентски град.

...
Метрото ще има три нови спирки между “Витоша и “Студентски град.
Коментари Харесай

3 нови спирки ще има метрото

Метрото ще има три нови спирки между  “Витоша ” и “Студентски град ”. Този предварителен план на обстоен организационен проект за продължението на метрото одобри на съвещанието си Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията.

" Това е още една стъпка към уголемение на Софийското метро. За мен метрото постоянно е било и остава един от най-важните планове в моето ръководство. Освен обезпечаването на финансиране, подсигуряваме и подготвени трасета, с цел да може неговото развиване да продължи ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Планът е за 3 метростанции от бъдещото уголемение, които минават през кварталите “Кръстова вада-запад ” и “Витоша ”. А дължината на новото трасе ще е 3 км.

Според проектите след станция “Витоша ”, първата нова метроспирка ще е при бул. “Черни връх “ сред ул. „ проф. Марин Големинов “ и ул. “Димитър Манчев “. Следващата ще е до ул. „ проф. Георги Манев “ и ул. “Стефан Савов “, а третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе “ и ул. “проф. Иван Странски “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР